De CSRD-wetgeving en de impact op MKB ondernemers: 5 belangrijke vragen en antwoorden.

De Europese Commissie heeft onlangs aangekondigd dat de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) zal worden ingevoerd om de duurzaamheidsrapportage van bedrijven te verbeteren en uit te breiden. Deze nieuwe wetgeving zal van invloed zijn op bedrijven in heel Europa, inclusief MKB-ondernemingen. In dit artikel beantwoorden we vijf belangrijke vragen over de aankomende CSRD-wetgeving en bespreken we wat dit betekent voor MKB-ondernemers.

Lees meer »

Wat is betekenisvol ondernemen?

In een wereld die vaak wordt gedomineerd door winstmaximalisatie en kortetermijndenken, rijst een nieuwe vorm van ondernemerschap op: de betekenisvolle ondernemer. Deze ondernemers streven niet alleen naar financiële winst, maar ze hebben een groter doel voor ogen: meervoudige waardecreatie. Ze willen positieve verandering teweegbrengen voor werknemers, de gemeenschap, het milieu en zichzelf, en streven naar duurzaam lange termijn bestaansrecht.

Lees meer »

Hoeveel belasting moet ik betalen?

Dat is meestal de eerste vraag die ik van een ondernemer krijg. En laten we eerlijk zijn, we hebben het in Nederland best ingewikkeld gemaakt om hier een makkelijk antwoord op te geven. Eerst even een greep uit een aantal vragen die eerst gesteld moeten worden om antwoord te kúnnen geven op deze vraag:

Lees meer »