Strategisch advies -> betekenisvol ondernemen

Gepubliceerd op 1 juni 2023 om 13:14

In de wereld van vandaag, waar de maatschappij en het milieu steeds hoger op de agenda staan, is betekenisvol ondernemerschap meer dan een trend - het is een absolute noodzaak. Ondernemers over de hele wereld realiseren zich dat winst niet langer het enige doel kan zijn. Het is tijd voor een verschuiving naar meervoudige waardecreatie, waarbij oog is voor mens, milieu en maatschappij. Maar hoe kan een ondernemer deze verschuiving maken zonder het langetermijndoel van winst uit het oog te verliezen?

Het is onze missie om ondernemers daar bij te helpen.

 

Betekenisvol Ondernemerschap: de toekomst van succesvolle bedrijven

Betekenisvol ondernemerschap is niet langer een nicheconcept, maar eerder een essentieel onderdeel van succesvol zakendoen. Ondernemingen die verder kijken dan winst en zich richten op het creëren van waarde voor de samenleving en het milieu, hebben niet alleen een positievere impact op de wereld, maar hebben ook een grotere kans op lange termijn bestaansrecht en groei. Dit is waar Karin Gombert, de drijvende kracht achter Bloei, haar passie heeft gevonden.

 

Bloei helpt ondernemers groeien door betekenisvol ondernemerschap

Ondernemers begeleiden op hun reis naar betekenisvol ondernemerschap. Bloei, is een waardevolle bron voor diegenen die de transitie willen maken van traditioneel winstgedreven ondernemerschap naar een meer gebalanceerde benadering met aandacht voor mens, milieu en maatschappij. Hoe gaat dat in de praktijk?

 

Strategische sessies: de kracht van duidelijkheid

Het antwoord ligt in strategische sessies die Bloei samen met een aantal klanten heeft doorlopen. Deze sessies zijn gebaseerd op bewezen tools en methoden om ondernemers duidelijkheid te geven over welke stappen ze kunnen zetten in hun transitie naar betekenisvol ondernemerschap. Een voorbeeld hiervan is een sessie met de Betekenisbox. Het belangrijkste aspect van deze sessies is dat ze realistisch en haalbaar zijn. Deze veranderingen vinden niet van de ene op de andere dag plaats, en daarom stellen we realistische doelen en tijdslijnen op.

 

Jaarlijkse verbetering: kleine stappen, grote verandering

Een van de krachtige concepten die Bloei benadrukt, is dat betekenisvol ondernemerschap geen alles-of-niets spel is. Het is een geleidelijk proces waarbij kleine verbeteringen in de bedrijfsvoering jaar na jaar leiden tot aanzienlijke veranderingen op de lange termijn. Stel je voor dat je jaarlijks 15% kunt verbeteren in je bedrijfsvoering - dit betekent dat je in korte tijd aanzienlijke vooruitgang kunt boeken richting betekenisvol ondernemerschap. Bloei helpt ondernemers deze stappen te identificeren en te implementeren.

 

Win-Win: winst met een doel

Een van de grootste zorgen van ondernemers die de stap naar betekenisvol ondernemerschap willen maken, is het behoud van winst. Bloei begrijpt deze zorgen en benadrukt dat winst zeker een doel kan blijven, maar niet het enige doel mag zijn. Het draait allemaal om het vinden van een balans tussen financieel succes en het creëren van waarde voor mens, milieu en maatschappij.

 

Nieuwsgierig?

Bloei biedt ondernemers een waardevolle gids op hun reis naar betekenisvol ondernemerschap. Door middel van strategische sessies, realistische doelen en een focus op jaarlijkse verbetering, helpt Bloei ondernemers met inzicht. Het doel is winst te behouden terwijl ondernemers een positieve impact hebben op de wereld om hen heen. Het is een win-winbenadering die niet alleen goed is voor bedrijven, maar ook voor de samenleving als geheel.

 

Dus, als je als ondernemer wilt bloeien in de wereld van betekenisvol ondernemerschap neem contact met ons op!